LMS

Leren, Maken en Delen

De LearnMakeShare-omgeving bevat tal van doe-het-zelfprojecten bestaande uit hands-on activiteiten, video’s, handleidingen, over ontwerpen met de ingebouwde software en creëren met de machines van het FabLib-pakket, … Het LMS kan in de bibliotheek worden gebruikt, maar zoals elk online leerplatform is het overal en altijd toegankelijk!

Wat zit er in het LMS?

LEREN

Activiteiten & handleidingen

De LearnMakeShare-omgeving bevat tal van doe-het-zelf-projecten die bestaan uit praktische activiteiten en handleidingen. Aan de hand van een handleiding leer je zelfstandig werken met de verschillende machines.

Previous
Next

Digitale badges & quizzes

Ons LMS-systeem bevat tal van DIY (Do It Yourself) cursussen en lessen waarmee jong en oud leren tekenen in 2D en 3D, de machines op een veilige en correcte manier gebruiken, programmeren, … Daarnaast gebruiken we gamification technologie om gebruikers van het platform om aanvullende vaardigheden te verwerven. Een van de elementen die in het LMS zijn ingebed, is de aanschaf van digitale badges.

SDG's, 21e eeuwse vaardigheden en CT

De LearnMakeShare-omgeving bevat tal van doe-het-zelf-projecten die bestaan uit praktische activiteiten en handleidingen. Aan de hand van een handleiding leer je zelfstandig werken met de verschillende tools.

De SDG’s zijn een blauwdruk voor een betere en duurzamere toekomst. Met FabLib willen we hieraan bijdragen door zinvolle activiteiten aan te bieden die verwijzen naar deze SDG’s.

Alle activiteiten zijn ook gekoppeld aan 21e-eeuwse vaardigheden en waar mogelijk ook aan computationeel denken.

Previous
Next

MAAK

Onze tekensoftware

Ons LMS is uniek omdat de gebruikers in 1 en dezelfde online omgeving naast het leermateriaal ook alle bijkomende tools kunnen gebruiken om dingen te ontwerpen, te maken of te programmeren.

Zo kan je bijvoorbeeld je eigen ontwerpen maken in onze online tekensoftware en deze direct doorsturen naar de vinylsnijder of de lasersnijmachine. 

De verbinding tussen software en hardware is dus heel eenvoudig in ons systeem.

Een 3D slicer

Normaal gezien heb je voor elke machine telkens andere software nodig om je ontwerp te kunnen fabriceren. Bij ons is dit niet het geval! Vanuit het LMS kan je al onze machines meteen aansturen. Dus vinylsnijder, lasersnijder, 3D printer en CNC machine kunnen zonder extra software gebruikt worden.

Heb je al een 3D printer, geen nood: onze software ondersteunt maar liefst 30 verschillende merken!

Micro:bit & Code Blocks

Leren programmeren kan het best met de micro:bit. Kinderen zetten hun eerste stapjes dmv code-blokken, en kunnen later overstappen naar programmeertalen zoals Javascript en Python.

Alles-in-één pakket

Activiteiten & machines

Met FabLib willen we de drempel om zelf een maakplaats op te richten zo laag mogelijk houden. Dit doen we door een alles-in-één pakket aan te bieden, bestaande uit allerhande digitale fabricatie toestellen, een online leerplatform met uitstekende leermaterialen, kwalitatieve trainingsprogramma’s en online ondersteuning in de programmatie van maak-activiteiten en onderhoud van je toestellen.

Jong en oud kunnen op afstand en in hun eigen tempo werken! Ons digitale platform staat volledig in de cloud en is altijd en overal bereikbaar.

Geen installatieproblemen en geen nieuwe updates, alleen een computer en internet is nodig om uw creativiteit in ons leersysteem een boost te geven!

Geen installaties

Opleiding & ondersteuning

Hoe ga je nu werkelijk aan de slag met het FabLib? Het aanbieden van de juiste ondersteuning is noodzakelijk om met succes een FabLib in de bibliotheek op te starten en deze op een duurzame manier te onderhouden. 

Hiervoor bieden we trainingen aan voor bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers die het FabLib mee willen ondersteunen in jouw bibliotheek.  Deze training kan zowel fysiek als digitaal aangeboden worden.